Sunday, July 13, 2008

Διώξεις εναντίον των Σοφών Ελληναράδων

Ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό βίντεο μου έστειλε ο φίλος Κ.Π. Πρόκειται για την εκπομπή της 1.7.2008 του Νεοκλή Σαρρή στο High TV με «γλάστρα» τον Κώστα Χούντα, όπου ο Σαρρής υπερασπίζεται τον κυριολεκτικά (επιστημονικά, εθνικά κ.λπ.) συνάδελφό του Χρήστο Γιανναρά. Παραθέτω ένα τμήμα απομαγνητοφωνημένο:

Σαρρής: (…) Τώρα, πάμε παρακάτω. Υπάρχει ένα κείμενο το οποίο έχει εκδώσει μια από τις συνιστώσες, η ανανεωτική συνιστώσα του Συνασπισμού –όχι του ΣΥΡΙΖΑ, μου φαίνεται… ή του ΣΥΡΙΖΑ;… του Συνασπισμού, ανανεωτική πτέρυγα του Συνασπισμού, η οποία είναι μια συνιστώσα μέσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ–, και λέει μέσα: «Εκτός δημοκρατικού πλαισίου ο Χρήστος Γιανναράς. Ο Ελληνομέτρης θεολόγος Χρήστος Γιανναράς με το τελευταίο άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή ξεπέρασε για μια ακόμη φορά τα εσκαμμένα. Ο συκοφάντης του Λεωνίδα Κύρκου … κ.τ.λ., ο συκοφάντης της Μαριέττας Γιαννάκου –βλέπεις, ο Κύρκος και η Γιαννάκου μπαίνουν στο ίδιο επίπεδο!, μμμ;– μιας κυρίας καυχομένης –που την είχε γράψει ο συνάδελφος ο κύριος Γιανναράς–, «η πέραν πάσης πολιτικής λογικής εμφύτευση μιας κυρίας καυχόμενης από τηλεοράσεως για την αθεΐα της στο υπουργείο Θρησκευμάτων (και Παιδείας)»), αυτός που κρίνει ποιοι είναι γνήσιοι Έλληνες και ποιοι άνθρωποι «ανάπηρου ψυχισμού» ή και «Κουίσλινγκς», ο εχθρός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο κήρυκας του νεοορθοδόξου ταλιμπανισμού (που βάφτισε τον Μπιν Λάντεν… Κανάρη) –πότε το έχει πει αυτό; αυτό πάλι άλλη ιστορία είναι!*–, δηλαδή, γιατί πρόσεξε αυτό που λέει μέσα είναι: «Πώς του επιτρέπουν και δημοσιεύει άρθρα στην Καθημερινή;». Φυσικά η Καθημερινή έμεινε… ως φύλλο συκής έχει τον Γιανναρά και τον Λυγερό, τώρα τα δύο φύλλα συκής, ένα από μπρος κι ένα από πίσω, εάν της βγάλουνε αυτά τα δύο φύλλα θα μείνει τελείως τσίτσιδη –πρόσεξε!, δημοκρατικό πνεύμα! γιατί δημοσιεύει εκεί;–, είναι αυτό που λέγανε γιατί ο Σαρρής έχει γνώμη, γιατί ο Σαρρής δημοσιεύει στα Νέα, πάει από τα Νέα ο Σαρρής, οι ίδιοι!, ποιος το ’χει γράψει;, ο Γιανουλόπουλος, πρώτος, Γιάννης Γιανουλόπουλος!, μη μου πείτε αυτό που λέει κι ο αδερφός του, ότι «τελοσπάντων μην τον πάρετε και πολύ σοβαρά γιατί έχει χτυπήσει στο κεφάλι του», κάποτε είχε ατύχημα, ξέρω γω τι, και βλέπεις ποιοι είναι μέσα: Ριχάρδος Σωμερίτης, Άννα Καραμάνου, Μανώλης Βασιλάκης! Βεβαίως, ο Φίλιππος Σαββίδης του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο… Γουσέτης, ο… και λοιπά, οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι…βλέπεις ότι υπάρχει μία… ένα…
Χούντας: Δηλαδή ζητούν να μη γράφει πια στην Καθημερινή
Σαρρής: Όχι μόνο αυτό! Βλέπεις ποιος κύκλος ατόμων είναι. Εάν λοιπόν αυτοί είναι οι συγκεκριμένοι, εμείς έχουμε άλλους τόσους! Με τη διαφορά, ποιος τους έδωσε τα κλειδιά να μας αλυσοδέσουν και να μας κλειδώσουν, αυτοί; Με ποιο δικαίωμα; Κοίταξε, εμένα η ιδεολογία μου είναι γνωστή, κύριε Χούντα, αλλά όταν βλέπω ότι λέει εδώ, παίρνω δυο κείμενα θα διαβάσω δυο κείμενα και μ’ αυτό θα τελειώσω: Τι σχέση έχουν οι ΣΥΡΙΖΑ, το ιντυμέντια, οι αναρχικοί και οι Σκοπιανοί; Οι μάσκες έπεσαν! – είναι το ένα κείμενο. Χρηματοδοτούνται από τον Τζορτζ Σόρος για να προωθούν την αμερικανική πολιτική, βλέπε Σχέδιο Ανάν, Δημοκρατία της Μακεδονίας, δυο μήνες καίγανε την Αθήνα πριν έρθει ο Πούτιν να υπογράψει τους αγωγούς, τα ΜΜΕ ό,τι βίντεο ανεβαίνει στο ιντυρμίντια το κάνουν πρώτο θέμα κ.λπ., κ.λπ. – βλέπε επισυναπτόμενο αρχείο, όντως ήταν το επισυναπτόμενο φοβερό. Σε έξαρση οι εκδηλώσεις των Σκοπιανών στην Ελλάδα, μόνο που όλες είναι υπέρ των Σκοπίων και συμμετέχουν επισήμως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με ομάδες περιφρούρησης τους αναρχικούς. Πριν δέκα περίπου μέρες είχαμε εκδήλωση Σκοπιανών και φιλοσκοπιανών στα Εξάρχεια. Την Παρασκευή είχαμε αντίστοιχη φιλοσκοπιανή εκδήλωση στο Πολυτεχνείο και σήμερα έχουμε άλλη φιλοσκοπιανή εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. (…).

[*] Φυσικά και το έχει γράψει ο Χ. Γιανναράς στην Καθημερινή στις 23.9.2001, με τίτλο
«Δυσερμήνευτα αφελής ο εφιάλτης». Είπε πολλά στο παραλήρημά του ο συνάδελφός του Ν. Σαρρής, αποφεύγοντας όμως να αναφέρει για ποιο λόγο αυτοί οι άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν προς την Καθημερινή – επ’ ευκαιρία σημειώνω ότι η καλή εφημερίδα δεν δημοσίευσε τον αντίλογό τους. Και φυσικά ποτέ δεν ζήτησαν να μην ξαναγράψει ο Χ.Γ. στην εν λόγω εφημερίδα. Διαμαρτυρήθηκαν έντονα όταν ο Ελληνομέτρης διατύπωσε από την Καθημερινή αυτό που δεν τολμούν ούτε οι νεοφασίστες να γράψουν στα περιθωριακά έντυπά τους, άνευ αντιλόγου: να τεθούν εκτός νόμου δυο κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ! Τα σχετικά υλικά βρίσκονται εδώ.

No comments: