Sunday, June 15, 2008

Εκτός δημοκρατικού πλαισίου ο Ελληνομέτρης Γιανναράς

O καθ’ έξιν και κατά συρροήν υβριστής της δημοκρατίας, ο γνωστός για τα αντικοινοβουλευτικά κηρύγματά του Ελληνομέτρης Χρήστος Γιανναράς, ο «Δάσκαλος του Γένους» (κατά τον Ζουράρι), ο «σοφός Καθηγητής» (κατά τη βουλευτίνα του ΚΚΕ συντρόφισσα Λιάνα Κανέλλη), ο συνεργάτης του Γ. Καραμπελιά, για μια ακόμη φορά από τον άμβωνα της κυριακάτικης Καθημερινής έκανε την πιο βάρβαρη επίθεση απ’ όσες έχει κάνει ποτέ εναντίον στελεχών (λ.χ. Λεωνίδας Κύρκος) και των κομμάτων της Αριστεράς. Και χρυσοπληρώνεται ο Ταλιμπάν της Ελληνορθοδοξίας για να γράφει αυτά που δεν διανοούνται ούτε στην εφημερίδα του ΛΑ.Ο.Σ. ή σε φασιστοφυλλάδες σαν τον Στόχο να γράψουν σήμερα: Να τεθούν εκτός νόμου «τα δύο έκνομα κόμματα», ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ!η πιστότητα στο Σύνταγμα επιβάλλει να ανακαλείται η άδεια λειτουργίας κομμάτων που αρνούνται τη λογική και τις αρχές του κοινοβουλευτισμού»). Και μάλιστα να γίνει προς τούτο και δημοψήφισμα, γράφει ο… Δάσκαλος του Γένους. Αυτά δημοσιεύονται στο σημερινό του παραλήρημα με τίτλο «Οχι μισόλογα για τον φασισμό» (Καθημερινή, 15.6.2008). (Αξίζει όμως να το διαβάσετε ολόκληρο κάνοντας κλικ στον τίτλο).
Καλού-κακού όμως, για λόγους ασφαλείας δηλαδή, ο Σοφός Γιανναράς εν αρχή επικαλείται το άρθρο
«Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο» (Καθημερινή, 6.6.2008) του παλαιού αριστερού και νυν εκδότη της εφημερίδας Αντώνη Καρκαγιάννη, για να βγάλει όμως άλλα συμπεράσματα, τα οποία ούτε διανοείται φυσικά ο Α.Κ. Δεν φτάνει που ζητά να τεθούν εκτός νόμου τα δύο κόμματα της Αριστεράς, τα οποία ίσως να εκπροσωπούν και το 20% του ελληνικού λαού, εγκαλεί και τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που δεν κάνουν δημοψήφισμα «προκειμένου να αποφασίσει ο λαός για την τύχη των φασιστικής αυθαιρεσίας κομμάτων» (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ). «Αλλά το δημοψήφισμα το τρέμουν τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ. Το τρέμουν, επειδή και αυτά τα κόμματα μόνο για λόγους ψηφοθηρικής ιδιοτέλειας τηρούν προσχήματα δημοκρατίας, η δημοκρατία ούτε τα ενδιαφέρει ούτε τη χρειάζονται».
Ναι, τον χρυσοπληρώνουν για να κάνει από μια μεγάλη εφημερίδα συνήθως αντικοινοβουλευτικά κηρύγματα και πολλές φορές να ανακαλύπτει… «κουίσλινγκ». Τον χρυσοπληρώνουν για να διαστρέφει τις λέξεις και ύστερα θαυμάζουν τα «εξαιρετικά ελληνικά» του! (Εδώ παριστάνει τον αντιφασίστα, φορά την προβιά του δημοκράτη και ζητά να τεθούν εκτός νόμου δύο κόμματα εν ονόματι της… δημοκρατίας και του συντάγματος! Οι λέξεις άλλα σημαίνουν για μας τους κοινούς ανθρώπους και άλλα στα «εξαιρετικά ελληνικά» του Αμπελοφιλοσόφου της Καθημερινής. Λ.χ. γι’ αυτόν τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι… τυραννία και φασισμός). Τον χρυσοπληρώνουν για να διακινεί ψευδείς συνωμοσιολογίες (π.χ. τα γνωστά Πρωτόκολλα του Σοφού Γιανναρά, όπως η δήθεν δήλωση Κίσινγκερ). Ναι, χρυσοπληρώνουν τον Ελληνορθόδοξο Μουλά Ομάρ για να υμνεί, όπως έκανε παλιότερα, ακόμη και παρανοϊκούς φονιάδες (ο Μπιν Λάντεν είναι ο Κανάρης, ο Σαμουήλ στο Κούγκι, ο Χρήστος Καψάλης στο Μεσολόγγι, ο ηγούμενος Γαβριήλ και ο Γιαμπουδάκης στο Αρκάδι). Χρυσοπληρώνουν ψεύδη και αθλιότητες όπως η σχετικά πρόσφατη του Μουλά εναντίον της Μαριέττας Γιαννάκου.
Πληρώνουν που πληρώνουν τη βαρβαρότητα και τις μωρολογίες του –σε «εξαιρετικά ελληνικά» όμως!–, γιατί δεν τον βάζουν να τα διαβάζει από την εκπομπή «Ελληνοφρένεια» του ΣΚΑΪ, όπου είναι και η πραγματική θέση τους;

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Ελληνομέτρης θεολόγος Χρήστος Γιανναράς με το τελευταίο άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ξεπέρασε για μια ακόμη φορά τα εσκαμμένα. Ο συκοφάντης του Λεωνίδα Κύρκου (τον κατηγόρησε ότι «είναι η πιο κραυγαλέα περίπτωση αφελληνισμένης συνείδησης»!), ο συκοφάντης της Μαριέττας Γιαννάκου (την κατηγόρησε ψευδώς ότι: «Η πέραν πάσης πολιτικής λογικής «εμφύτευση» (…) μιας κυρίας καυχόμενης από τηλεοράσεως για την αθεΐα της στο υπουργείο Θρησκευμάτων (και Παιδείας)»), αυτός που κρίνει ποιοι είναι γνήσιοι Έλληνες και ποιοι άνθρωποι «ανάπηρου ψυχισμού» ή και «Κουίσλινγκ» (= προδότες), ο εχθρός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο κήρυκας του νεοορθόδοξου ταλιμπανισμού (που βάφτισε τον Μπιν Λάντεν… Κανάρη) και διακινητής διαφόρων συνωμοσιολογιών (π.χ. της χαλκευμένης δήθεν δήλωσης Κίσινγκερ εν γνώσει της αναληθείας της), αυτή τη φορά ετόλμησε το αδιανόητο: Ζητεί να τεθούν εκτός νόμου «τα δύο έκνομα κόμματα», ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ! («…η πιστότητα στο Σύνταγμα επιβάλλει να ανακαλείται η άδεια λειτουργίας κομμάτων που αρνούνται τη λογική και τις αρχές του κοινοβουλευτισμού» (Χ. Γιανναράς, «Καθημερινή», 15.6.2008, το αντικοινοβουλευτικό κήρυγμα ). Πρωταθλητής στο άθλημα της υποκρισίας, διαστρέφοντας συνήθως το νόημα των λέξεων ζητεί, 34 χρόνια μετά την πτώση της Ελληνοχριστιανικής Δικτατορίας, ακριβώς εν ονόματι της δημοκρατίας την κατάλυση του συντάγματος!
Το πρόβλημα όμως δεν είναι του θεολόγου που κάποιοι εξέλεξαν καθηγητή… Φιλοσοφίας. Το πρόβλημα συνίσταται στο ότι η εφημερίδα δεν διαχώρισε τη θέση της από αυτές τις φασιστικές απόψεις, αλλά προφανώς θεωρεί τιμή της που διαθέτει για την κυριακάτικη βιτρίνα της έναν τέτοιο κήρυκα της Μισαλλοδοξίας.

Υπογράφουν

Γιάννης Γιανουλόπουλος, Ριχάρδος Σωμερίτης, Άννα Καραμάνου, Μανώλης Βασιλάκης, Σοφία Νικολαΐδου, Βασίλης Σακελλαρίου, Στράτος Φουντούλης, Κώστας Δάρμος, Δημήτρης Σκάλκος, Φίλιππος Σαββίδης, Νίκος Σίμος, Παναγιώτης Θανασάς, Χρήστος Λίκος, Άννα Δαμιανίδη, Διονύσης Γουσέτης, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Νεκτάριος Μπουγδάνης, Mανώλης Γκαζής, Κατερίνα Σχινά, Μαριανέλλα Κλώκα, Γεωργία Ζερβού, Θεοτόκης Ζερβός, Γιώργος Καβαδάκης, Γιάννης Μπασιάκος, Γιώργος Μιχαηλίδης, Σίσσυ Βωβού, Νάσος Θεοδωρίδης, Mάνος Σταυρουλάκης, Ξανθούλα Καρανίκα, Πάνος Λιαπόπουλος, Θανάσης Βακαλιός, Νίκος Στεφανής, Αναστάσιος Κακατσάκης, Κατερίνα Επιτροπάκη, Γιάννης Λύχρος
Όσοι επιθυμούν να υπογράψουν τη διαμαρτυρία να στείλουν e-mail στο:
manvas│at│otenet.gr
O ευρωβουλευτής του ΣΥN Δημήτρης Παπαδημούλης μας έστειλε την ακόλουθη δήλωση:
«O γνωστός ακραίος κήρυκας της μισαλλοδοξίας κ. Γιανναράς, για μια ακόμη φορά υπερβαίνει τα εσκαμμένα και προκαλεί. H πρότασή του να τεθούν εκτός νόμου ο ΣΥΡΙZA και το KKΕ και μάλιστα στο... όνομα του Συντάγματος και της Δημοκρατίας, αποδεικνύει ότι ο θεολόγος κ. Γιανναράς δεν έχει το Θεό του! Αναμένω από τη Διεύθυνση της Καθημερινής να διαχωρίσει τη θέση της εφημερίδας από αυτές τις ακραία αντιδημοκρατικές κραυγές».
Επίσης παραθέτω τις δηλώσεις
Του βουλευτή του ΣΥΝ Μιχάλη Παπαγιαννάκη:
«Ο κ. Χ. Γιανναράς, δια της επαναλήψεως και της παραμυθίας, καλλιεργεί το εξωφρενικό ως… κοινότοπο. Ανοίγει όντως δρόμους!».
Του μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ
Γιάννη Μπαλάφα:
«Ο κ. Γιανναράς, με αφορμή την πρόσφατη κρίση στον πανεπιστημιακό χώρο, προχώρησε σε αυθαίρετες εκτιμήσεις και προτάσεις του τύπου “προσφυγή σε δημοψήφισμα, προκειμένου να αποφασίσει ο λαός για την τύχη των φασιστικής αυθαιρεσίας κομμάτων”, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.
Το αντιδημοκρατικό παραλήρημα του κ. καθηγητή δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, πρέπει να καταδικαστεί σαν σύμπτωμα μιας βαθειάς αναχρονιστικής νοοτροπίας θεοκρατικού τύπου, που φιλοδοξεί να μας γυρίσει στην εποχή του Μεταξά και της χουντικής επταετίας».
Του Σπύρου Λυκούδη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, νομαρχιακού συμβούλου Αθηνών:
«Η Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών του Χρήστου Γιανναρά δεν πρέπει απλώς να μας θέσει εκτός νόμου. Πρέπει να μας μαζέψει και να μας στείλει στα ξερονήσια να ανανήψουμε».

2 comments:

Unknown said...

Το εκαψε τελείως ο Γιανναράς lol

Λιπαρδόνιος said...

Ο Γιανναράς είναι αυτός που είναι.
Κρίμα για την "Καθημερινή" πάντως,που έχει βελτιωθεί τελευταία!
Νομίζω εξάλλου ότι υπάρχουν φυλλάδες που θα τον προσελάμβαναν αμέσως...