Friday, August 15, 2008

Εθνικό λαγωνικό ή κουνάβι;

O Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος εξαπάτησε όχι μόνον τον κυπριακό λαό, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα, τέθηκε στο περιθώριο από τους εξαπατηθέντες Κυπρίους αφού αντιλήφθηκαν το αδιέξοδο στο οποίο τους οδήγησε. Μια από τις αθλιότητές του ήταν η βρώμικη εκστρατεία του, μερικούς μήνες μετά το δημοψήφισμα, τον Οκτώβριο του 2004, να συκοφαντήσει όσους διαφωνούσαν με την πολιτική του ότι δήθεν χρηματίστηκαν. Την τεκμηρίωση ότι πρόκειται για απάτη έκανε με το ντοκιμαντέρ Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα ο Μακάριος Δρουσιώτης. Στο πλευρό του Tάσσου έσπευσαν οι συνήθεις πρωταγωνιστές της εξ Ουάσινγκτον παραπληροφόρησης, ο «έγκυρος» Μιχάλης Ιγνατίου, ο οποίος εμεγαλούργησε από το Mega, και φυσικά ο Λάμπρος Παπαντωνίου. Πίσω από κάθε συνωμοσιολογία αυτούς θα βρει κανείς, από τη χαλκευμένη δήθεν δήλωση Fried μέχρι τα «μαύρα δολάρια» της μαύρης τασσικής προπαγάνδας.
Οι δυνάμεις που δεν θέλουν καμιά λύση στο Κυπριακό συνεχίζουν το «εθνικό» έργο τους, προσπαθώντας να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα εν όψει των απευθείας συνομιλιών Χριστόφια-Ταλάτ. Πρωταγωνιστής κι αυτή τη φορά ο Ιγνατίου, πότε ανασύροντας μετά από τέσσερα χρόνια από τα άπλυτά του την υπόθεση των «μαύρων δολαρίων» και πότε τη δήθεν δήλωση Fried, ξεπερνώντας τον εαυτό του με
ένα από τα πιο λερά κείμενα που έχει γράψει ποτέ, τόσο λερό, βάναυσο, βάρβαρο, που είναι αυταπόδεικτο το ψεύδος του και το οποίο, όπως ήδη σημειώσαμε, απευθύνεται σε πνευματικώς καθυστερημένους αναγνώστες.
Στην πρόσφατη ανάρτηση «
Ιγνατίου: Οι 129+1 μπούρδες που συγκλόνισαν τον ελληνισμό» περιέγραψα αναλυτικά την τελευταία εκστρατεία του, η οποία όμως βρίσκεται εν εξελίξει, οπότε υπάρχουν καινούργια επεισόδια. Με νέο κείμενό του «Να δώσουν όλα στοιχεία για τις χρηματοδοτήσεις» υπαινίσσεται ότι έχει έγγραφα και στοιχεία αλλά δεν τα δημοσιεύει στην Κύπρο γιατί το απαγορεύει η… αμερικανική νομοθεσία και καλεί τις αμερικανικές αρχές να τα αποχαρακτηρίσουν. Τώρα καταλαβαίνουμε τι είναι εκείνα τα περίφημα 577 έγγραφα που ανέφερε σε προηγούμενη «αποκάλυψή» του, αφού γράφει ότι «υπογράφησαν 577 συμβόλαια, τα οποία θεωρούνται απόρρητα έγγραφα, άρα απαγορεύεται η δημοσιοποίησή τους. Ο αποχαρακτηρισμός των εγγράφων θα βοηθούσε πολύ!!!!». Παράλληλα «αποκαλύπτει» ότι για την προώθηση του σχεδίου Ανάν «με ένα πρόχειρο μέτρημα, το ποσό ξεπερνά το 1,7 εκατ.» (Φιλελεύθερος, 11.8.2008). Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά ο Ιγνατίου τα γράφει στον Φιλελεύθερο, ο οποίος επίσης έλαβε μέρος στα προγράμματα της USAID. Μάλιστα τα «απόρρητα» αυτά προγράμματα είναι δημοσιευμένα και υπάρχουν στο διαδίκτυο (http://mirror.undp.org/cyprus/projects/sectorsubsector.pdf), πράγμα που επεσήμανε ο Μακάριος Δρουσιώτης με δημοσίευμά του στον Πολίτη της 10.8.2008 παραθέτοντας και φωτογραφικά το σχετικό τμήμα. Καταλήγοντας σημείωνε: «Ο κατάλογος έχει δημοσιευτεί από το 2005 και ο ΟΗΕ έχει δώσει στοιχεία μέχρι και για το τελευταίο σεντ των δαπανών. Το ζήτημα είναι να θέλει κανείς να τον διαβάσει...».

Όμως ο Ιγνατίου επανήλθε με το κείμενό του «Με το δάκτυλο στο μέλι....», στρεφόμενος με ένα οχετό εναντίον εκείνου που ξέρει ότι μπορεί να αποκαλύψει το μέγεθος της αθλιότητας. Χωρίς να αναφέρει όνομα, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ποιον εννοεί, έγραψε: «Ενας εκ των πλέον αδίστακτων, που ανέδειξε τον εαυτό του σε κριτή των πάντων στην Κύπρο και την Ελλάδα, έχει βάλει το δακτυλάκι του στο μέλι της USAID-UNOPS. Εδώ και καιρό με συμβούλευαν αλλά δεν έδινα σημασία. Με παρότρυναν: «Ακολούθησε το χρήμα» ("follow the money" […] Ο εν λόγω κύριος, φαίνεται ότι πήρε το «δωράκι» του από την USAID μέσω της UNOPS. Και όχι μόνο αυτό. Στην οργάνωση που στήθηκε, έφτασε μέσω Ουάσιγκτον και επιπλέον ποσό. Όταν εξαντλήθηκαν τα δολάρια ήρθαν οι ενισχύσεις μέσω Γερμανίας. Μένω για τώρα εδώ.» (Φιλελεύθερος, 12.8.2008).
Λοιπόν, το εθνικό λαγωνικό του Mega, του Έθνους, του Φιλελεύθερου, της Ημερησίας, του 9.84 και δεν ξέρω πόσων άλλων μέσων ενημέρωσης, υποτίθεται ότι ακολούθησε το χρήμα και εντόπισε τον δράστη, και μάλιστα ανακάλυψε πως ο «αδίστακτος» αυτός άνθρωπος αφού άδειασε τα ταμεία από τα αμερικανικά δολάρια έβαλε χέρι και σε έκτακτες ενισχύσεις μέσω Γερμανίας. Πω πω πω «αποκαλύψεις»! Όμως, ο δαιμόνιος και ηρωικός εθνικός ρεπόρτερ καταλήγει: «Μένω για τώρα εδώ»! Σ’ αυτόν τον κύριο έχει ανατεθεί η «ενημέρωση» ενός megalou μέρους του ελληνικού και του κυπριακού λαού, δηλαδή η παραπληροφόρηση, το δηλητήριο, η συνωμοσιολογία και η λασπολογία. Προβλέπουμε ότι τη megali αποκάλυψη του ονόματος του «αδίστακτου» που υποτίθεται ότι άδειασε όλα τα ταμεία, ο megalos ρεπόρτερ φυσικά δεν πρόκειται να την κάνει.
Αντί άλλου επιλόγου για τα έργα των Τασσικών, παραθέτω την περσινή συνέντευξη του Ραούφ Ντενκτάς με τίτλο
«Ευχαριστούμε τον Τάσσο»: «Ευχαριστώ τον Παπαδόπουλο γιατί αν έλεγε “ναι” ξέρετε τι θα γινόταν; Θα άρχιζε η αποχώρηση του τουρκικού στρατού από την Κύπρο, θα επιστρέφονταν εδάφη στους Ελληνοκυπρίους και εμείς μέσα σε πέντε με δέκα χρόνια θα ήμασταν μέσα στη χούφτα των Ελληνοκυπρίων χωρίς να μπορούμε να αντισταθούμε» (Τα Νέα, 21 Απριλίου 2007).

Ενημέρωση 17.8.2008: Με το άρθρο του «Περιρρέουσα Β΄: "Follow the money"!» στον Πολίτη ο Μακάριος Δρουσιώτης αποκαλύπτει τα ψέματα του Μιχάλη Ιγνατίου, ξεκινώντας το άρθρο του ακριβώς με το όνομά του.

1 comment:

manolis.vasilakis said...

Ο φίλος Κ.Π.έστειλε το ακόλουθο σχόλιο:
Αχ, μπράβο που τα βάλατε με τον Ιγνατίου στις τελευταίες αναρτήσεις σας, πολύ το φχαριστήθηκα. Αλλά ενώ τα τρισάθλια εθνικιστικά ΜΜΕ κάναν βούκινο τις δήθεν αποκαλήψεις του συνωμοσιολόγου, η πραγματική αποκάλυψη-βόμβα για το Κυπριακό πέρασε στα.... ψιλά. Όλο το λασπολογικό παραλήρημα του εθνικιστικού λόμπυ έχει μέχρι στιγμής βασιστεί στο αξίωμα ότι η "πλεκτάνη Ανάν" θα έκανε δήθεν "δώρο" την Κύπρο στην Τουρκία. Αλλά με τις αποκαλύψεις που βγήκαν πρόσφατα στη φόρα για το δίκτυο Εργκένεκον προκύπτει ότι οι κεμαλιστές ετοίμαζαν
πραξικόπημα αν οι Ελληνοκύπριοι ψήφιζαν "ναι" και ο Ερντογάν αποδεχόταν το σχέδιο Ανάν:
http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=33322192
Δεν χρειάστηκε βέβαια να παρέμβουν τελικά, αφού υπήρχε ο Τάσσος...
Και ρωτάω πολύ απλά: Ξέρετε εσείς πολλές εθνικιστικές στρατιωτικές ηγεσίες στον κόσμο που τους "χαρίζουν" ολόκληρο νησί και αυτοί σχεδιάζουν πραξικόπημα για να ματαιώσουν τη διαδικασία???
Αν γινόταν ευρέως γνωστή αυτή η είδηση, θα ξεσκέπαζε όλο τα εθνικισταριό, με πρώτη απ' όλες την υστερική Μάρθα Βούρτση που ήταν τότε στην ηγεσία της Κύπρου, ως ομοϊδεάτες και συνοδοιπόρους του εθνικιστικού-φασιστικού κεμαλικού παρακράτους στην Τουρκία. Αλλά ενώ ο βούηξε ο τόπος στην Τουρκία σχετικα με όλα αυτά, εδώ τσιμουδιά.
Εδώ βέβαια δεν χρειάζεται να σχεδιάσει πραξικόπημα το εθνικιστικό λόμπυ, όπως στις παλιές καλές εποχές, διότι έχει γίνει πολύ χειρότερο τηλεοπτικό πραξικόπημα στα κεφάλια μας.
Η δημοσιογραφική ενημέρωση στην Ελλάδα για τα "εθνικά" είναι επιπέδου Πράβδας και του "embedded journalism" των αμερικανικών ανταποκρίσεων από το Ιράκ!