Sunday, April 06, 2008

Ο ΛΑ.Ο.Σ. απειλεί και κανείς δεν αντιδρά

«Ελληνικότητα»! Ζούμε στη Δημοκρατία όπου οι δημοκράτες είναι είδος εν ανεπαρκεία. Όπου ένα πολιτικό κόμμα, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (είναι πιο σωστό ολογράφως το όνομά του αντί του παραπλανητικού «ΛΑΟΣ»), έστειλε εξώδικο και απειλεί ένα Πανεπιστήμιο! Ο λόγος; Διότι κατά τη διημερίδα που οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις 3 και 4 Απριλίου 2008 η ομιλία της επίκουρης καθηγήτριας του Παντείου Βασιλικής Γεωργιάδου, σύμφωνα με το εξώδικο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ΛΑ.Ο.Σ., «φέρει τον, εξόφθαλμα συκοφαντικό και απαξιωτικό για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, τίτλο: «Πως γεμίζει η δεξαμενή της Άκρας Δεξιάς; Σύνθεση και προέλευση των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ στις εκλογές του 2004 και του 2007».
Με το εξώδικο ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, ο οποίος αρνείται ότι είναι ακροδεξιό κόμμα, απειλεί με προσφυγή στα δικαστήρια και επιπλέον υποδεικνύει ότι θέμα μιας επιστημονικής διημερίδας του εν λόγω Πανεπιστημίου θα έπρεπε να αποτελέσει «η προβολή των δικαίων μας στην Μακεδονία». (Το κείμενο του εξωδίκου σε Word εδώ).
Ποιοι πληροφορήθηκαν αυτό το αδιανόητο σε ευρωπαϊκή χώρα κρούσμα; Μόνο όσοι διάβασαν το
άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη στην Καθημερινή της 4.4.2008. Ποιοι αντέδρασαν; Κανείς!
Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας απέκρυψε το εξωφρενικό αυτό εξώδικο. Οι οργανωτές της διημερίδας δεν το κατήγγειλαν. Όσοι το πληροφορήθηκαν από το άρθρο του Π.Μ. απλώς κούνησαν το κεφάλι τους. Τα δημοκρατικά κόμματα δεν φαίνεται να τα ενδιαφέρει. Κάτι τέτοια εξηγούν γιατί η δικτατορία της 21ης Απριλίου κράτησε μια επταετία. Κάνω έκκληση στους δημοκρατικούς και ευαίσθητους ανθρώπους να ορθώσουν τείχος απέναντι στις οργανωμένες δυνάμεις της ανελευθερίας, στους νοσταλγούς της Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών. Και υπενθυμίζω
τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τις οποίες δεν θα μπορέσουν εν τέλει να αγνοήσουν ακόμη και όσοι Έλληνες δικαστές είναι θιασώτες του ΛΑ.Ο.Σ.
● Ο εκπρόσωπος Τύπου του... κεντροδεξιού Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού επιτέθηκε στον «Πάσχοντα Λιβελογράφο» Πάσχο Μανδραβέλη με ένα χαρακτηριστικό κείμενο των αντιλήψεων του κόμματός του, το οποίο δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή της 8.8.2008.
● Μια υπενθύμιση για την «ιδεολογία» του Λαάρχη: «…στέκομαι με ιδιαίτερη προσοχή στο κείμενο των προκηρύξεών τους [της 17Ν], το οποίο και το έχω μελετήσει με πολλή προσοχή και αποσπάσματα αυτού τα έχω επωάσει πάρα πολύ καλά για να βάλω κάποια από αυτά στο πρόγραμμά μου. Αποκρούω το αίμα, δεν αποκρούω και το μελάνι» (Γ. Καρατζαφέρης, συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο, 30.5.2007). Έχει επωάσει, έχει επωάσει… και επωάζει και επωάζει αβγά δικεφάλων!

1 comment:

nikos10 said...

Κύριε Βασιλάκη,

δείτε εδώ για τους bloggers που προβάλαν το θέμα.

Ορθότατη και η δική σας επισήμανση. Αν συνεχιστεί αυτή η σιωπή, τότε ίσως φτάσει η (μακρινή ακόμη, κατά την προσωπική μου άποψη) μέρα που ένα ελληνικό δικαστήριο θα θεωρήσει δυσφήμηση το χαρακτηρισμό "ακροδεξιό" για το κόμμα του Καρατζαφέρη.